I helgen bakade jag dessa Ljuvligt goda Rågsiktsbullar. Och Lördagens frukost smälte i munnen=)
Till och med mina små prinsessor blev stormförtjusta. Och som alla Mammor vet så blir man extra lycklig när barnen uppskattar det man gjort i matväg.
Ett väldigt bra recept och brödbullar som håller sig färska länge...=)
Ingredienser
1½ pkt jäst (för söta degar)
7,5 dl ljummet vatten
3 ägg
2 msk socker
1 dl brödsirap
0,75 tsk salt
ca 10 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
7,5 dl ljummet vatten
3 ägg
2 msk socker
1 dl brödsirap
0,75 tsk salt
ca 10 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
Önskar man mindre socker i bullarna kan man minska på sirapen.
Gör så här
Rör ut jästen i vattnet.
Blanda ner ägg, salt, socker och sirapen.
Arbeta ihop degen med mjölet tills den släpper kanterna bra.
Låt jäsa 30-40 min.
Baka ut ovala bullar som läggs på plåt med bakplåtspapper.
Då du fyllt en plåt, nagga dom lätt med en gaffel.
Låt jäsa ca 20-25 min.
Grädda i 225 grader ca 10 min.
Pensla dom med varmt vatten precis då du tar ut dom ur ugnen.
Blanda ner ägg, salt, socker och sirapen.
Arbeta ihop degen med mjölet tills den släpper kanterna bra.
Låt jäsa 30-40 min.
Baka ut ovala bullar som läggs på plåt med bakplåtspapper.
Då du fyllt en plåt, nagga dom lätt med en gaffel.
Låt jäsa ca 20-25 min.
Grädda i 225 grader ca 10 min.
Pensla dom med varmt vatten precis då du tar ut dom ur ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar